Tenute dei Ciclopi

flag Italien - Etna

Landsskapet är spännande. Våra viner är autentiska.

Vi föddes på Etna

Som många barn på denna ö har livet fört oss långt bort. Resor, för dem som lämnar, är en utmaning. Det är ett sätt att söka efter oss själva, korsa olika platser och människor. Men det är längs vägen som önskan att återta sina rötter, att återvända hem, uppstår. Den stora tematiken av nòstos, som genomsyrar och förenar alla folken i Magna Graecia. Det är därför vi beslutade oss för att återfinna våra ursprung igen, i en svår men samtidigt generös mark som i årtusenden har välkomnat alla folk som korsar Medelhavet. Vi återvände till vulkanen för att återkräva dofterna, smakerna och känslorna från vår barndom och deras drömska dimension.

Vår vinmakare

Guidad av Salvo Foti, vinmakaren som återuppbyggde Etnas vintillverkning, producerar vi uteslutande Etna DOC-viner från inhemska druvsorter: Nerello Mascalese och Nerello Cappuccio för röda viner, Carricante och Catarratto för vita.

Vi skapar ett vin som talar om oss och vår mark, förankrat i vulkanens eldiga inre, där druvorna smeks av sältan från havet. Ett vin som är både från havet och bergen, som berättar, genom smak och doft, den kalejdoskopiska kulturen på vår ö till människor nära och fjärran.

Vi har valt att ta hand om gamla vinstockar, några av dem är till och med okördade, mellan Castiglione di Sicilia och Randazzo, på höjder som aldrig har nåtts av phylloxera. Vi återställer den sicilianska plantan och använder traditionella kastanjepålar från våra skogar. Vi har beslutat oss för att långsamt återhämta, med de stadiga gamla rörelserna hos dem som älskar sin mark, några historiska vingårdar som har undkommit olika vulkanutbrott som över tid har sopat bort varje spår av mänskligheten.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop