Vinprovningar


I samarbete med våra vänner på Matstudion i Karlstad erbjuder vi vinprovningar för företaget, vinklubben eller kompisgänget. Vi finns på Karlsbergsgatan 2 i centrala Karlstad – centralt och nära för en fortsatt kväll på restaurang. Om du hellre vill så kan vi flytta aktiviteten ut till er. Vi har satt samman tre olika paket för att passa de flesta – alltid med väl utvalda apertizers.

BRONS


Fyra viner

på valt tema med lika

många apertizers


Tidsåtgång ca 1,5 timmer


395:-

PER PERSON EX.  MOMS


Minst 10 deltagare

SILVER


Fem viner

på valt tema med lika

många apertizers


Tidsåtgång ca 2 timmar


550:-

PER PERSON EX.  MOMS


Minst 10 deltagare

GULD


Sex viner

och ett glas mousserande

på valt tema med lika

många apertizers

Tidsåtgång ca 2,5 timmar


695:-

PER PERSON EX.  MOMS


Minst 10 deltagare

PROVNINGSTEMAN

ITALIEN

världens största vinland. Vi gör en resa från söder till norr och provar oss igenom flera av de stora vinerna och druvorna från denna gigant bland vinländer.

.

MOUSSERANDE VINER

Vad skiljer egentligen en Cava från en Champagne? Vi tar reda på svaret och provar dessutom flera andra typer av mousserande viner från olika länder. Välkommen på en bubblande god provning!

.

VIN & MAT

Lär dig välja rätt vin till maten. Här labbar vi på ämnet vin och mat – det blir en lekfull provning där vi utmanar smaklökarna med både passande och opassande kombinationer.

.

SPANIEN

Här utforskar vi några av Spaniens alla trevliga viner. Det blir både mousserande, vitt och rött på vår smakvandring genom vinlandet Spanien.

VITA VINER

Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling. Här fokuserar vi enbart på vita viner i en rad olika stilar från olika ursprung. Hur påverkar egentligen klimatet och hur vinet är lagrat?

SAME SAME BUT DIFFERENT

Vi jämför likheter och skillnader mellan kvällens viner och lär oss om vad det är som gör att de smakar så olika. Lärorikt och gott!

VINVÄRLDENS TRE STORA

Vi provar viner från vinvärldens giganter – Italien, Frankrike och Spanien. Vilket land har egentligen bäst viner?

RÖDA VINER

Röda viner kommer i en mängd olika stilar och kan vara allt från silkeslätta och eleganta till kraftfulla och packade med frukt. Vi utforskar de röda vinerna och druvorna bakom vinet.

SOMMELIERNS VAL

Överraska mig! För dig som vågar släppa på kontrollbehovet och låter oss bestämma. Vi sätter samman en spännande provning med såväl klassiker som viner som du kanske inte skulle hitta till själv.