Bodega Ruebete

flag Spanien - Aragonien

En rakt igenom hantverksmässig Cava. Fjärran från de massproducerade.

En mor och en dotter

Bodegas Ruberte drivs av Ana Salvador Ruberte som tillsammans med sin mor utvecklat företaget ur ett lokalt projekt där kvinnliga vinmakare gått samman för att stötta varandra i att utveckla sitt vinmakande och nå nya marknader. Här gör mor och dotter en rakt igenom hantverksmässig Cava, Fjärran från de massproducerade…

Bodegan är belägen i regionen Campo de Borja och består av fyra vingårdar lokaliserade i Borja, Magallón och Ainzón. Med över ett halvt sekel av erfarenhet är det en av få vingårdar i Aragonien som fortsätter att arbeta på ett hantverksmässigt sätt rakt igenom hela produktionen.

Historien om en bodega

Sitt namn har bodegan fått från Andrés Ruberte som 1948 började producera viner i byns vinkällare. På kort tid lyckades han skapa prestigefyllda viner som såldes i de omgivande byarna och snabbt nådde stor framgång. Dottern Susana Ruberte, anslöt sig till vingården 1982 efter avslutade enologstudier och började producera viner med ursprungsbeteckningen Campo de Borja, och blev därmed Aragons första kvinnliga vinmakare.

In i framtiden

Idag är det tredje generationen, Susanas döttrar, Alicia och Ana som fortsatt värnar det hantverksmässiga arbetssättet men som också introducerar en ny, ung och innovativ syn på vinmakandet.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop