Villa Bibbiani

flag Italien - Toscana

Den unge vinmakaren

Bland barriquer och stora fat

På Villa Bibbiani är den antika fatkällaren, med sina synliga tegelvalv, platsen där vinet alltid har åldrats och förfinats. Här, bland barriquer och stora fat av fransk slavonsk ek, utförs ständig forskning och studier. Varje vin har sina egna egenskaper och behöver rätt behållare för att bäst kunna förhöjas. Av denna anledning finns det också terrakottaamforor från Impruneta eller Cocciopesto i vår källare. Denna typ av förädling är en hyllning både till det förflutna och till Toscana, där de produceras. Terrakotta möjliggör en evolution av vinet samtidigt som dess egenskaper och äkthet respekteras. Samma gäller för Cocciopesto, ett material redan använt av romarna, som skiljer sig från att det inte är kokt utan endast gjuten.

Integrerad del av historia och tradition

Av de nästan 400 hektar som Villa Bibbiani äger är cirka 30 för närvarande planterade med vinrankor och i produktion. Vingårdarna, åldrade mellan femtio och tjugo år, sträcker sig från Arno-slätten till över 250 meter över havet. Beroende på läge och höjd ändras markens sammansättning och därmed nyanserna som våra viner ger oss. Sangiovese är utan tvekan prinsen av druvsorter i Italien och särskilt i Toscana.

Klart är det också för oss här på Villa Bibbiani, en integrerad del av vår historia och tradition. Dock följer denna sort av Cabernet Sauvignon, vår andra själ i företaget. Cabernet anses vara en inhemska druva som i vårt område finner det perfekta terroiret att uttrycka sig på bästa sätt och överföra typicitet och äkthet. Faktum är att den historiskt sett har funnits i vårt område, importerad av Medici för över 300 år sedan under namnet Uva Francesca, från Frankrike.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop