Weingut Potzinger

flag Österrike - Steiermark

 Odlad, inte producerad” är vingårdens motto.

Gamla anor med nya idéer

Familjen Potzingers egendom i Gabersdorf har anor från 1500-talet men har varit i familjens ägo sedan 1860. Vinframställning har alltså varit en familjeangelägenhet i över 150 år. Stefan Potzinger tog över familjens egendom och ansvaret för vingårdarna 1997 efter att ha avslutat sin vinutbildning i Klosterneuburger. Han driver Weingut Potzinger tillsammans med sin fru Heidi och en tydlig idé om att skapa naturliga viner som återspeglar Steiermark och vingårdarnas terroir.

Steiermark

Steirmark gränsar i söder till Slovenien och är det mest kuperade och regniga av Österrikes vinområden. Visste du förresten att Steiermark kallas för Österrikes Toscana, och att det är fantastiskt vackert med sitt kuperade landskap.

vinifiering

På Weingut Potzinger jobbar man helt naturligt och försöker påverka vinerna så lite som möjligt. Skörden sker alltid selektivt och för hand. Sauvignon Blanc är den stora stjärnan men man odlar också ett stort antal av de, för området, typiska druvorna som Welschriesling, Morillon och Pinot Blanc.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop