Daniele Pelassa

flag Italien - Piemonte

En flörtig Barolo

Familjeaffär

Pappa Mario grundade vingården 1960, efter att ha avslutat sin militärtjänst. Vineriet är baserat i Montà d’Alba och familjen äger vingårdar i såväl Roero som Verduno i Barolo. Fram till år 2000 var marknaden främst den nordvästra delen av Italien. Nu har Mario och Maria Teresas söner Davide och Daniele förvaltat och utvecklat verksamheten till ett modernt och dynamiskt företag där vinerna återfinns på många av de bästa restaurangerna i Europa.

Landet vid bergets fot

Piemonte, eller ”landet vid bergets fot” som namnet betyder, är den region i Italien som har fler klassificerade DOCG-viner än någon annan italiensk region. De röda druvorna dominerar med Nebbiolo som den klart lysande stjärnan. Störst i volym är dock Barbera som upptar drygt 20 000 hektar odlingar. Utöver dessa giganter odlas den röda druvan Dolcetto och de gröna Arneis och Muscat.

Landskapet i Piemonte är kuperat, omgivet av Alperna och Apenninerna, något som har en stor betydelse för vinproduktionen och regionens gynnsamma mikroklimat. Det har gjort det möjligt för många småskaliga familjevingårdar att producera en mängd olika vinstilar med strukturerade och komplexa viner.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop