Domaine Amirault

flag Frankrike - Loire

Levande vin från levande jord!

Terroiren skall vara tydligt

Saint Nicolas de Bourgueils AOP är Cabernet Franc druvans hemvist. Domaine Amiraults vinstockar är planterade i en mängd olika “terroirs”. Sedan över 10 år tillbaka driver Xavier och Agnes ett helt biodynamisk jordbruk, något som går helt i linje med tanken om terroir, att låta “platsens smak” uttryckas i vinet.

Länge leve vår jord

Biodynamiskt jordbruk handlar om långt mycket mer än bara en lista med specifikationer över vad som är tillåtet och inte i jordbruket,  det ser till hela ekosystemet. Eftersom mikrobiologiskt liv i vingården är det som möjliggör både ett framgångsrikt arbete i vinkällaren och skapandet av vin som kan överleva utan artificiella kryckor. För Xavier är det grundläggande att upprätthålla en hälsosam livsmiljö i vingården. Det mikrobiologiska livet följer med druvorna in i källaren, omvandlar juicen och tar sig till och med in i det slutliga vinet i flaskan. Principerna för biodynamisk odling sträcker sig långt bortom själva vinet, det är också en filosofi, en livsstil, ett system där människan och naturen är i balans.

Mångfald i teamet

Teamet på vingården kommer från olika bakgrunder, med kompletterande personligheter och erfarneheter. Tillsammans strävar de efter att producera viner som återspeglar en känsla av plats och typicitet. De observerar, experimenterar och utmanar sina övertygelser för att producera hållbart så att kommande generationer ska ha nytta av det naturen har att erbjuda, precis som de har haft.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop