Weingut Strehn

flag Österrike - Burgenland

Hemma är där Blaufränkisch växer säger Pia Strehn, Österrikes Rosédrottning

Drömmen om det perfekt rosévinet

Det här är ett familjeföretag i ordets rätta bemärkelse. Pia, Patrick, Andy och Monika, som bidrar till verksamheten med olika kompetens, har odlingar på cirka 45 hektar med vinstockar upp till 60 år gamla i Mittelburgenland eller “Blaufränkischland” som området kallas.. Weingut Strehn står för rena, raka och individuella viner. Ett hållbart arbete i vingården med omsorg om de olika druvsorterna och de unika vingårdslägena. Arbetet i vineriet präglas av återhållsamhet, nyfikenhet och ett kontinuerligt lärande.

En familjeaffär

Monika, född 1961 i Deutschkreutz som den yngsta av fyra syskon växte hon upp på vingården. Efter att ha studerat i Wien och fått tre barn blev hon 1993 chef för vingården. Med kreativitet och hårt arbete har hon byggt upp Weingut Strehn till vad det är idag.

Pia, född 1983. Efter att ha tagit examen och jobbat en tid inom andra brancsher hittade Pia tillbaka till familjens vingård. Med examen inom Wine Marketing från vinakademin i Rust har hon huvudansvaret för marknadsföring och export.

Patrick, född 1985. Efter examen som Oenolog gav han sig ut för att praktisera yrket i Australien och Kalifornien innan han återvände till Blaufränkischland.
Andy, född 1989 är yngst i syskonskaran. Andy har studerat naturvetenskap och kallas ”lexikonet” inom familjen. Han har också en stor passion för gastronomi och är den som ligger bakom vingårdens satsning på ett värdshus.

Druvor som odlas:

Blaufränkisch, Zweigelt, St. Laurent, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay och Welschriesling. Blaufränkisch är mycket mer än bara en druvsort och ett vin för oss. Det är snarare ett sätt att leva. Druvan är mångfacetterad och ger oss allt från en avslappnad rosé, ett svalt rött vin för grillen till ett kraftfullt vin med stor kropp.

Klimat:

Centrala Burgenland ligger skyddat av berg i väster, norr och söder. Det skyddar mot kalla vindar från norr  och låter de varma torra vindar från Pannoniska slätten strömma in obehindrat. Sjön Neusiedlersee, som bara är några kilometer fågelvägen, spelar en viktig, temperaturreglerande roll. Vintrarna är kalla och snöiga, somrarna varma och torra. Klimatmässigt har vår region influenser från såväl Bourgogne, Bordeaux och Piemonte.

Jordmån:

Strehns vingårdar ligger till stor del på djupa jordar med hög vattenlagringskapacitet. Detta har en mycket positiv effekt på kvaliteten, särskilt under torra år.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop